Radio Vala 98.3 FM

045/049/235300

Adresa

Rr.Avni Rrustemi Shirokë Suharekë

 

“Po të jetë gruaja e edukuar dhe e arsimuar, ajo i jep fëmijës bashkë me qumështin edhe edukatën.” – nga Sami Frashëri.

Opinione  |  E Mërkure - 5 Qershor, 2019  |  639 Lexime

“Po të jetë gruaja e edukuar dhe e arsimuar, ajo i jep fëmijës bashkë me qumështin edhe edukatën.”

Sami Frashëri (1850 – 1904) – ishte rilindas i shquar, dijetar i madh, shkrimtar, publicist dhe ideologu kryesor i Lëvizjes Kombëtare Shqiptare. Në literaturën e huaj është i njohur me emrin Shemseddin Sami. Për popullarizimin e dijeve shkencore shkroj disa libra dhe broshura, të ciat i përmblodhi në “Bibliotekën e xhepit”, hartoi tekste të ndryshme, botoi antologji me pjesë të zgjedhura nga letërsia botërore dhe kryesisht orientale, ai la në dorëshkrim 11 vepra kryesisht nga fusha e gjuhësisë dhe e letërsisë.

 
“Po të jetë gruaja e edukuar dhe e arsimuar, ajo i jep fëmijës bashkë me qumështin edhe edukatën.” – nga Sami Frashëri.

Reklamë

Komentet

Opinione

 

Marketingu

 

Politikë

Ekonomi

Kulturë

Sport

Opinione

Sociale

Showbiz

Argëtim