Radio Vala 98.3 FM

045/049/235300

Adresa

Rr.Avni Rrustemi Shirokë Suharekë

Stresi, çfarë ju shkakton njerëzve?

Sociale  |  E Martë - 9 Prill, 2019  |  313 Lexime

Stresi është shkaku kryesor i çrregullimeve në trurin e njeriut bashkëkohor, e jo thjeshtë pengesë sipërfaqësore. Dhe, jo thjeshtë pengesë sipërfaqësore.

Ajo reflektohet me nervozizëm, ndjeshmëri me problem në kujtesë, dhembje koke e lodhje.

Çrregullimet në tru janë pasojë e përjetimeve të shpeshta emocionale, të frikës, të ndjenjës së kërcënimit, mbingarkesës, tensioneve të vazhdueshme psikike.

Pasiguria, konfliktet dhe faktorë të tjerë të shumtë janë hapa drejt një jete stresuese.

Dhe,  e gjithë kjo  shkakton dëmtime të thella funksionale dhe strukturore në tru.

Për këtë arsye, stresi është i lidhur me 70-90% të sëmundjeve bashkëkohore.

Sipas ekspertëve, me më së 70% të simptomave psikomatike vijnë nga stresi.

Thelbi i reagimit ndaj stresit është fakti se nxitet në tru e pastaj, përmes nervave dhe hormoneve, menjëherë përhapet në tërë trupin.

Mendjen dhe trupin i përgatitë për konflikt, ikje apo për një pritje të tensionuar.https://www.unikportal.com

Stresi, çfarë ju shkakton njerëzve?

Reklamë

Komentet

Sociale

 

Marketingu

 

Politikë

Ekonomi

Kulturë

Sport

Opinione

Sociale

Showbiz

Argëtim